INGREDIENCE:
Omáčka:
1/4 l šlehačky nebo smetany
máslo
2 lžíce hladké mouky
1/4 l vody
2 lžíce octa
3 lžíce cukru
nasekaný svazek kopru
Knedlíčky:
250 g měkkého tvarohu
1 vajíčko
4 vrchovaté lžíce hrubé mouky
špetka soli
Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie
POSTUP PŘÍPRAVY:
1. Na rozpuštěné máslo přidáme mouku a uděláme světlou jíšku, kterou zalijeme studenou vodou a asi 10 minut povaříme.
2. Pak přidáme ocet, cukr, sůl a nadrobno nasekaný kopr.
3. Nakonec přilijeme smetanu a necháme ještě přejít varem.
4. Podle chuti pak omáčku přisolíme nebo přikyselíme.
5. Do většího hrnce dáme vařit vodu. Tvaroh, mouku, vejce a sůl spojíme na vále posypaném moukou.
6. Pomoučenýma rukama tvarujeme menší válečky.
7. Knedlíčky vkládáme do hrnce s vařící vodou a necháme je asi 5 minut povařit a pak podáváme.
Dorty – inspirativní fotogalerie
Tip:
K omáčce s tvarohovými knedlíčky můžeme podávat též vejce natvrdo, případně vařené hovězí maso.
Množství: pro 3 osoby
Doba přípravy: 30 min
Dobrou chuť!
Další recepty